Schimbarea echipelor Eximbank si CEC Bank nu este oportuna

Data publicarii: 24-09-2012 | Finante-Banci

Mediul de afaceri are nevoie in acest moment de stabilitate, iar presupusa schimbare a echipelor celor doua banci de stat, EXIMBANK si CEC Bank, nu ar fi oportuna, a declarat, Mihai Ionescu, secretar general al Asociatiei Nationale a Exportatorilor si Importatorilor din Romania (ANEIR).

"Politizarea echipelor celor doua banci, conform unor informatii aparute in mass-media, ar avea efecte nefaste. Nu o data, Asociatia noastra, alaturi de ceilalti reprezentanti ai mediului de afaceri au semnalat guvernantilor efectele nefaste ale politizarii bancilor de stat. Nu punem in discutie CV-urile numelor vehiculate si nici ale actualei echipe de conducere a EXIMBANK", se arata intr-un comunicat al ANEIR, remis Agerpres.

Romania a dovedit, conform ANEIR, inainte de privatizarea sistemului bancar ca, tocmai stabilitatea "echipelor" de atunci au facut posibile rezultatele de exceptie ale BCR si BRD. 

"Nicaieri in lume bancile, inclusiv cele de stat, nu sunt institutii politice, singurul criteriu de management este profitul. Ori, si in cazul celor doua banci de stat din Romania rezultatele ultimilor ani (anii de criza) au dovedit ca au fost singurele care si-au marit semnificativ apetitul pentru creditarea si garantarea afacerilor; spre deosebire de restul sistemului bancar unde fenomenul a fost invers", se specifica in comunicatul ANEIR.

Integral pe InComeMagazine.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: