DB Schenker se extinde in Phoenix Logistics Center din Bucuresti

Data publicarii: 24-09-2012 | Afaceri

Operatorul international de transport si logistica, DB Schenker, a inchiriat o a doua unitate de 5.200 mp in Phoenix Logistics Center, ocupand in prezent 10.400 mp - jumatate din capacitatea totala a depozitului. Jones Lang LaSalle a facilitat incheierea ambelor tranzactii cu DB Schenker (prima in 2011), in calitate de agent exclusiv de inchiriere pentru centrul logistic.

Phoenix Logistics Center este situat in zona consacrata pentru logistica din capitala, la intersectia autostrazii A1 si partea de vest a soselei de centura, oferind facilitati logistice  de 22.000 de metri patrati. In prezent, parcul mai dispune de 2 unitati de 5.200 mp vacante, disponibile catre inchiriere. Jones Lang LaSalle este responsabila cu inchirierea exclusiva a centrului precum si cu  property management -ul cladirii. 

Irina Iliescu, noul director al departamentului industrial al Jones Lang LaSalle in Romania, a declarat: "DB Schenker a vizat  dublarea capacitatii sale de depozitare, pentru a servi clientii internationali. Spatiul inchiriat suplimentar este o unitate logistica moderna, ​​cu temperatura controlata, avand scopul depozitarii produselor zaharoase. In prezent, depozitul poate deservi prompt retailerii aflati in Bucuresti, prin ambele cai de acces: autostrada A1 si soseaua de centura."

In 2011, Jones Lang LaSalle a atins o cota de 44%, fiind lider de piata cu 8 tranzactii incheiate si 80.000 mp din totalul de 173.000 mp tranzactionati pe parcursul anului, semnand contracte cu companii multinationale precum Hochtief, Heineken, Honeywell, TORO, P&G, Nestle si  Automotive Wiring Systems.

DB Schenker, cu sediul in Germania, este unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de logistica la nivel mondial, avand peste 94.600 de angajati in mai mult de 2.000 de locatii din intreaga lume. Grupul a achizitionat cel mai mare operator logistic din Romania, Romtrans, in  anul 2008.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: