Ce se va intampla daca Dan Diaconescu nu va plati actiunile Oltchim

Data publicarii: 24-09-2012 | Afaceri

Dan Diaconescu a castigat licitatia pentru preluarea a 54,8% din actiunile Oltchim, dupa ce a oferit 203 milioane de lei, cel mai mare pret, pentru titlurile detinute de stat.

Daca Dan Diaconescu nu va plati pretul oferit pentru actiunile Oltchin in cadrul licitatiei, licitatia se va inchide, vor urma actiuni in instanta, blocarea procesului de privatizare si, probabil, intrarea combinatului in insolventa. In cazul in care omul de afaceri Ștefan Vuza, prin Chimcomplex, pe care o controleaza, va reusi sa renegocieze cumpararea creantei detinuta de Electrica asupra companiei, acesta va deveni adevaratul castigator al licitatiei.

"Voi trimite banii Guvernului in cel mult 10 zile, daca nu intervine ceva. O parte merg catre salarii si alta catre reluarea activitatii", a promis salariatilor Oltchim proaspatul castigator al licitatiei pentru pachetul majoritar de actiuni al combinatului, Dan Diaconescu.

Dan Diaconescu, afirma ca detine banii pentru achizitie si ca-i va plati exact cand i-ar fi platit si PCC. Pe de alta parte, el sustine ca el va primi actiunile de-abia in februarie si ca va veni momentul in care va striga el dupa premierul Ponta "infractorule!". El nu exclude posibilitatea de a-si primi actiunile de-abia martie sau, in cel mai rau caz in septembrie 2013. 

Inainte de plata, Diaconescu pune conditii. Doreste garantii scrise ca in doua zile de la plata pentru pachetul de actiuni de la Oltchim, banii vor fi transferati catre salariile angajatilor de la Oltchim. El va cere statului ajutor si pentru cumpararea Arpechim, Oil Terminal si CET Ramnicu Valcea.

Patronul OTV si-a exprimat, de asemenea, speranta ca niciun creditor al Oltchim nu vor solicita insolventa combinatului.

Sursa: Realitatea.net