Adunarea generala 2012 a Clubului de la Roma are loc la Bucuresti

Data publicarii: 25-09-2012 | Finante-Banci

In perioada 30 septembrie - 2 octombrie a.c., Banca Nationala a Romaniei si Asociatia Romana pentru Clubul de la Roma (ARCoR) organizeaza la Bucuresti Adunarea Generala a Clubului de la Roma - 2012. Manifestarea va fi prezidata de domnul Mugur Isarescu, Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Presedinte al ARCoR.

Luni, 1 octombrie, ora 15:30, la sediul Bancii Nationale a Romaniei, va fi sustinuta o conferinta de presa ce va fi prezidata de domnul Mugur Isarescu.

In data de 2 octombrie va fi organizata conferinta internationala cu tema "The Power of the Mind” in cadrul careia va fi marcata cea de-a 40-a aniversare a primului raport al Clubului de la Roma, intitulat  "Limits to Growth”, raport care a initiat o dezbatere despre umanitate si natura  ce este continuata si astazi.

In cadrul conferintei vor fi prezentate, de catre autorii lor, urmatoarele rapoarte:

  • - "Limits to Growth" de Dennis Meadows;
  • - "2052 - a Global Forecast for the Next Forty Years" de Jorgen Randers;
  • - "Bankrupting  Nature" de Anders Wijkman;
  • - "Factor Five" de Ernst Ulrich von Weizsacker;
  • - "No Limits to Learning" de Mircea Malita.

Domnul Mugur Isarescu, Presedintele ARCoR, va prezenta perspectivele sistemului bancar international.

Dl. Ionel Haiduc, presedinte al Academiei Romane, dl. academician Mircea Malita,  si dl. Richard Ernst, laureat al premiului Nobel, vor discuta despre rolul invatarii si educatiei pentru viitorul nostru, domenii pe care, in mod traditional, Asociatia Romana a Clubului de la Roma a pus un accent deosebit.

Participarea la lucrarile Conferinta se va face pe baza de invitatie.