Orange, Vodafone si Cosmote trec la 4G

Data publicarii: 25-09-2012 | IT&C

Principalii operatori de telefonie vor lansa servicii telecom 4G (de generatie a patra). Primul care face pasul este Organce, ce trece la 4G pana la sfarsitul anului.

Orange Romania va lansa comercial, pana la finele anului, servicii telecom 4G (generatia a patra) in Bucuresti, care vor disponibile clientilor, intr-o prima faza, numai in anumite zone ale Capitalei, prin intermediul unor modemuri si al unor tablete si laptopuri.

"Prin lansarea serviciilor 4G imbunatatim portofoliul Orange Romania. Serviciile 4G vor fi disponibile in frecventa de 1.800 MHz si va permite viteze mai ridicate de acces la Internet. Clientii Orange vor accesa serviciile 4G prin intermediul unor modemuri care se vor conectata la tablete si laptopuri", a declarat, luni, directorul general al operatorului, Jean-Francois Fallacher, intr-o conferinta.

Totodata, Vodafone si Cosmote au anuntat, luni, ca rezultatele licitatiei pentru licentele telecom vor permite companiilor sa-si dezvolte retelele de comunicatii mobile, Vodafone urmand sa lanseze serviciile 4G la inceputul anului viitor.

"Suntem foarte multumiti de rezultatele licitatiei telecom, care ne-au adus spectrul necesar pentru a ne dezvolta in continuare strategia de date mobile, bazata pe tehnologia LTE. Vodafone va fi in masura sa lanseze servicii 4G la inceputul anului 2013, ceea ce ne va permite sa ne mentinem avantajul competitiv de cea mai performanta retea de date mobile din Romania. Deja am obtinut o licenta 4G de teste si, in perioada imediat urmatoare, vom incepe sa efectuam teste in reteaua noastr", a declarat Inaki Berroeta, CEO Vodafone Romania.

Integral in Adevarul