Codul Insolventei, scris de o firma trimisa in judecata pentru frauda

Data publicarii: 25-09-2012 | Afaceri

RVA Insolvency face parte din consortiul acelor firme care se ocupa de redactarea Codului Insolventei, proiect finantat de Banca Mondiala, cu Ministerul Justitiei drept beneficiar. RVA Insolvency, insa, a fost trimisa in judecata pe 15 august in dosarul in care Sorin Ovidiu Vintu este acuzat de spalare de bani si instigare la delapidare. Acest Cod va afecta mii de firme si va reglementa piata falimentelor din Romania.

Mai multi specialisti lucreaza acum la Codul Insolventei. Printre ei -  si angajati ai unei firme trimise in judecata in dosarul referitor la delapidarea Petrom Service. Codul Insolventei va fi lege in mediul economic.

RVA Insolvency face parte din consortiul acelor firme care se ocupa de redactarea Codului Insolventei, proiect finantat de Banca Mondiala, cu Ministerul Justitiei drept beneficiar.

Acest Cod va afecta mii de firme si va reglementa piata falimentelor din Romania.

RVA Insolvency, insa, a fost trimisa in judecata pe 15 august in dosarul in care Sorin Ovidiu Vintu este acuzat de spalare de bani si instigare la delapidare.

Procurorii sustin ca RVA Insolvency ar fi determinat plata ilegala trei milioane de euro catre o companie care sustinea ca are de recuperat bani de la PetromService.

Reprezentantii RVA Insolvency sustin ca ancheta procurorilor si trimiterea firmei in judecata nu afecteaza in niciun fel redactarea Codului Insolventei.

Ministerul Justitiei cere informatii suplimentare Bancii Mondiale fata de modul in care a fost atribuit contractul.

Contractul a fost incheiat in perioada in care Catalin Predoiu a fost ministru al Justitiei, iar procedurile de achizitie au inceput in ianuarie 2011 si s-au incheiat in luna octombrie a aceluiasi an.

Pana la mijlocul lunii octombrie, socrul lui Predoiu, Calin Zamfirescu, a fost asociat al firmei RVA Insolvency, una din cele trei castigatoare ale licitatiei.

Oficial, Zamfirescu a parasit compania cu o saptamana inainte ca Ministerul Justitiei sa anunte castigatorul contractului pentru Codul Insolventei.

Finantarea se desfasoara printr-un program al Bancii Mondiale, care a concluzionat atunci, dupa analizarea documentelor, ca nu a existat un conflict de interese.

Sursa: TVRinfo.ro