Ministerul Economiei: cheltuieli ilegale de milioane de lei

Data publicarii: 26-09-2012 | Economie

Sporuri vatamatoare, lucrari subcontractate, benzina, telefoane si servicii platite aiurea. Acestea sunt doar cateva dintre neregulile constatate de un control al Curtii de Conturi la Centrul Roman pentru Promovarea Comertului si Investitiilor Straine (CRPCIS), potrivit unui comunicat al ministerului Economiei.

Raportul Curtii de Conturi a scos la iveala efectuarea de cheltuieli de personal fara baza legala, in suma de 180.642 lei , prin acordarea nelegala a sporului pentru conditii vatamatoare si a altor plati din fonduri publice, in suma de 3,123 milioane lei , pentru servicii subcontractate, in alte conditii decat cele stabilite prin Normele de atribuire a contractului de organizare.

De asemenea, institutia a angajat la plata 1,879 milioane de lei pentru servicii privind participarea la un targ international, peste nivelul celor stabilite in Caietul de sarcini, in conditiile in care nu s-a facut dovada eficientei participarii, prin incheierea pentru firmele participante a unor contracte in valoare de minimum 3 milioane dolari.

In final, societatile care trebuiau sa organizeze targurile au subcontractat catre diversi agenti economici parti din contracte, fara a se specifica in contract care sunt acestea.

Integral in Junralul.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: