Vara adunam gunoaie, toamna plantam copaci. Iarna ce facem pentru mediu?

Data publicarii: 27-09-2012 | Mediu

Avand grija de mediu, ajutam si sanatatea, nu numai mediul inconjurator. Stim ca vara putem lua parte la actiuni de strangere a gunoiului, iar toamna putem planta copaci. Totusi, vine iarna. Atunci ce putem face pentru ca Pamantul sa traiasca mai mult. 

Zoli Toth, fost membru al trupei Sistem, este cunoscut ca fiind un ecologist inrait. Am stat de vorba cu el pentru a ne invata cateva trucuri pentru anotimpul rece. 

"Cu toate ca este frig, noi nu intram in hibernare, iar impactul nostru asupra mediului este mai mare ca niciodata", a declarat acesta pentru Ziare.com, precizand ca iarna este un motiv in plus pentru a fi "verzi", dar si ca principala problema este faptul ca se intuneca mai devreme si ca suntem nevoiti sa aprindem luminile devreme acasa. 

Tot el ofera si solutia: "consumul de electricitate poate fi redus prin utilizarea becurilor economice care au inlocuit clasicele becuri incandescente". Solutia sa este promovata si de Ana Maria Bogdan, reprezentant al Mai Mult Verde. Zoli ne-a mai spus ca, din cauza frigului, o sa fim nevoiti sa dam centralele la maximum in apartament, iar drept urmare ne vor veni facturi mai mari. 

Integral in Ziare.com