Mechel vinde active din sapte tari, inclusiv din Romania

Data publicarii: 27-09-2012 | Economie

  • Pe cele patru combinate metalurgice din tara noastra, concernul rus spera sa obtina 150 mil. dolari 
  • Desi saptamana trecuta anunta ca isi va concentra productia la Mechel Targoviste, acum vrea sa-l vanda pentru 46 mil. dolari
  • Celelalte trei combinate sunt Mechel Campia Turzii, Laminorul Braila si Ductil Steel Buzau

Probleme financiare ale concernului rus Mechel au determinat grupul sa decida vanzarea mai multor active din sapte tari, printre care si Romania, pe cele patru combinate metalurgice din tara noastra sperand sa obtina 150 mil. dolari.

Potrivit publicatiei ruse Kommersant, citata de Mediafax, Mechel vrea sa vanda patru combinate din Romania pentru suma totala de 150 milioane de dolari. Grupul vrea 46 milioane dolari pentru Mechel Targoviste, 33 milioane de dolari pentru Mechel Campia Turzii, 32 milioane dolari pentru Laminorul Braila, respectiv 39 milioane dolari pentru Ductil Steel Buzau.

Consiliul Director al Mechel a aprobat vineri vanzarea partiala sau totala a mai multor active din Rusia, Romania, Ucraina, Lituania, Bulgaria, Kazahstan si Marea Britanie, care nu se mai incadreaza in strategia companiei, se arata intr-un comunicat al grupului. 

De asemenea, Mechel are nevoie de bani pentru a-si reduce datoriile, care se cifreaza la 9,4 miliarde euro, si pentru a finanta exploatarea miniera Elga, proiect prioritar pentru companie.

Printre activele considerate incompatibile cu strategia grupului se numara si companiile controlate prin Eastern European Steel Division SRL, se spune in comunicat. Firma a fost infiintata in 2008 pentru coordonarea activitatilor din Romania.

Mechel a scos la vanzare numeroase active pentru a-si reduce datoriile si a finanta un proiect minier, printre acestea numarandu-se companiile controlate prin firma Eastern European Steel Division SRL, care coordoneaza activitatile grupului in Romania.

Integral in Curierul National