Alianta Romania Dreapta se lanseaza oficial sambata

Data publicarii: 28-09-2012 | Politica

Alianta Romania Dreapta (ARD) se lanseaza oficial, sambata, la Palatul Parlamentului, ca alianta electorala de centru-dreapta in vederea alegerilor parlamentare in cadrul unei constructii politice reprezentate de Partidul Democrat Liberal, Partidul Forta Civica si Partidul National Taranesc Crestin Democrat.

Lansarea ARD va fi precedata de reuniuni ale forurilor de conducere largite ale democrat-liberalilor si celor de la Forta Civica - Consiliul de National de Coordonare al PDL si Consiliul National al PFC - in cadrul carora se va valida infiintarea Aliantei Romania Dreapta. 

Presedintele Partidului Democrat Liberal, Vasile Blaga, a precizat, joi, pentru AGERPRES, ca sambata la Palatul Parlamentului se va lansa oficial Alianta Romania Dreapta in prezenta formatiunilor componente. 

"Va fi o succesiune de evenimente. PDL in forurile lui aproba, practic, protocolul de infiintare a aliantei. Noi am fost imputerniciti, decizia a fost luata de Colegiul Director al partidului. In partea a doua a zilei, pentru prima data si de aici inainte pentru toata campania, vom fi impreuna - Alianta Romania Dreapta", a declarat Vasile Blaga. 

Surse din cadrul aliantei au precizat ca in cadrul lansarii ARD vor fi prezentate platforma-program si principiile programului de guvernare ale Aliantei Romania Dreapta. 

La eveniment sunt invitati sa participe Mihail Neamtu, presedintele Partidului Noua Republica, si liderul Fundatiei Crestin Democrate, Adrian Papahagi, parteneri ai aliantei. 

Cat priveste listele de candidati ai aliantei pentru alegerile parlamentare, presedintele interimar al PDL Bucuresti, Adriean Videanu, preciza, in aceasta saptamana, ca PDL, pana in data de 29 septembrie, va discuta numai intern toate candidaturile pentru parlamentare. 

Anterior, liderul democrat-liberalilor Vasile Balga a afirmat in cateva randuri ca algoritmul privind prezenta pe listele comune pentru parlamentare a candidatilor proveniti din randul formatiunilor componente ale ARD va fi stabilit in functie de rezultatul analizelor sociologice. 

Liderii Partidului Democrat Liberal, Partidului Forta Civica si Partidului National Taranesc Crestin Democrat - Vasile Blaga, Mihai-Razvan Ungureanu si Aurelian Pavelescu - au semnat pe 17 septembrie Protocolul Aliantei Romania Dreapta. 

In aceeasi zi, Alianta Romania Dreapta a fost inregistrata la Biroul Electoral Central pentru alegerile legislative din 9 decembrie. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: