Casa Artelor a intrat in circuitul cultural bucurestean

Data publicarii: 02-10-2012 | Lifestyle

Casa Artelor, un spatiu nou si modern situat in sectorul 3, a intrat, incepand de duminica, in circuitul cultural bucurestean, la eveniment fiind prezenti numerosi artisti.

In cadrul manifestarii pianistul Horia Mihail a oferit pe noul pian Steinway, achizitionat special pentru acest edificiu, un concert extraordinar de muzica clasica. 

Casa Artelor a gazduit, totodata, si vernisajul unei expozitii de arta moderna semnate de sapte artisti plastici romani - Misha Diaconu, Mihai Ungureanu, Bogdan Hojbota, Adela Bonat, Arthur Bota, Gentiana Bota si Aniela Ovadiuc, in timp ce in sala Constantin Brancusi putea fi admirata o expozitie cu fotografii din timpul "nasterii" cladirii. 

Cu aceasta ocazie, primarul sectorului 3, Robert Negoita, a afirmat ca spatiul este destinat culturii si tuturor copiilor si tinerilor care doresc sa invete. 

El i-a invitat totodata si pe artisti sa vina sa-si prezinte proiectele in spatiile special amenajate in cadrul "templului culturii" din sectorul 3. 

"Aceasta cladire trebuie sa fie un templu al culturii. Un templu al culturii de toate felurile. Vreau (...) ca toti copiii din sectorul 3 si nu numai sa beneficieze de aceasta enorma oportunitate. (...) Vreau sa promovam cultura. Se vorbeste foarte mult de criza economica si se vorbeste prea putin de criza culturala. Niciodata bunastarea economica nu poate exista fara o buna stare culturala. Haideti sa mergem si sa stam bine pe ambele zone, atat economic cat, mai ales, cultural", a afirmat Robert Negoita, duminica, la deschiderea Casei Artelor. 

La inaugurare au fost prezenti, printre altii, actorii Radu Gheorghe, Tora Vasilescu, Adrian Titieni, Genu Nitu, Anca Sigartau, Magda Catone, Paul Chiributa, Ana Ciontea, George Ivascu si Alice Barb, cea care a realizat de altfel regia si scenografia evenimentului. 

Casa Artelor este situata in str. Gheorghe Petrascu nr. 49 si este construita pe o suprafata de 1.565 metri patrati. Dispune de un numar impresionant de spatii cu multiple functionalitati precum: doua amfiteatre in aer liber cu o capacitate de 200 de locuri fiecare, o sala de concerte de 192 locuri unde pot avea loc si spectacole de dans, de teatru, dar si conferinte, o sala dedicata artelor plastice, doua sali de coregrafie, 35 de sali de studiu pentru instrumentele muzicale, doua sali pentru ansambluri instrumentale si corale, o sala pentru concerte camerale si un studio de inregistrari.

Sursa: AGERPRES