Cu ce finantam programele operationale suspendate?

Data publicarii: 03-10-2012 | Finante-Banci

  • Comisia Europeana are in vedere o decizie de presuspendare a Programelor Operationale Sectoriale derulate de Romania
  • Marius Bostan (FNTM): Presuspendarea produce un necesar de finantare mare ce va trebui sa fie acoperit de fonduri proprii romanesti
  • Cumva avertizarea este de ajutor, dar in acelasi timp vrea sa spuna ca nu e vina CE, e vina noastra, a aratat presedintele FNTM

Comisia Europeana (CE) analizeaza situatia Programelor Operationale Sectoriale (POS) derulate de Romania si are in vedere o decizie de presuspendare, luand in calcul toate variantele, respectiv presuspendarea tuturor programelor, a unora dintre aceste programe sau doar a unor axe prioritare.

"Decizia vine natural in urma raportului Autoritatii de Audit din iulie. Presuspendarea produce un necesar de finantare mare ce va trebui sa fie acoperit de fonduri proprii romanesti", a declarat, pentru Curierul National, presedintele Fundatiei Nationale a Tinerilor Manageri (FNTM), Marius Bostan.

Presuspendarea platilor din partea Comisiei Europene obliga autoritatile romane sa puna in aplicare in termen de doua luni recomandarile CE pentru rezolvarea problemelor constatate in derularea programelor. 

Avertismentul privind presuspendarea platilor CE a fost transmis autoritatilor romane in urma cu circa o luna de catre Angela Martinez-Sarasola, sefa Unitatii pentru Romania din cadrul DG REGIO (Directoratul General pentru Politica Regionala al Comisiei Europene), prin intermediul Reprezentantei Permanente a Romaniei pe langa Uniunea Europeana de la Bruxelles. 

Integral in Curierul National

Ultimele stiri pe BankNews.ro: