Achille Dutu: Activitatea Combinatului Oltchim va reporni pe 12 octombrie

Data publicarii: Astazi, 04-10-2012 | Actualitate

Activitatea tuturor instalatiilor din cadrul Combinatului Oltchim va fi repornita pe 12 octombrie, cadrele de specialitate calculand la ora actuala care ar fi sumele exacte necesare pentru reluarea activitatii, a declarat, miercuri, Achille Dutu, presedintele Federatiei Sindicatelor din Chimie si Petrochimie, dupa sedinta Comisiei de Dialog Social de la Ministerul Economiei.

'Activitatea din cadrul Combinatului Oltchim va reporni pe 12 octombrie, banii necesari pentru acest demers urmand sa fie atrasi din credite bancare contractate de stat. La ora actuala, specialistii din cadrul Combinatului calculeaza care este costul exact al repornirii instalatiilor de productie. In ceea ce priveste salariile restante, acestea vor fi platite in cel mult 14 zile, iar fondurile necesare vor fi obtinute din operatiunile comerciale desfasurate deja de Combinat', a spus Achille Dutu. 

Acesta a precizat ca in cadrul sedintei Comisiei de Dialog Social a fost reiterat acordul dintre Federatia Sindicatelor din Chimiei si Petrochimie, Sindicatul Liber Oltchim, Confederatia Nationala Sindicala 'Cartel Alfa' si Ministerul Economiei. Astfel, s-a decis ca la nivelul Combinatului Oltchim, Sindicatul Liber Oltchim e singurul sindicat reprezentativ care a semnat acest acord. 

Din partea Ministerului Economiei, la intalnirea cu sindicatele a participat Secretarul de Stat Rodin Traicu. 

Dan Diaconescu, presedintele PP-DD, a fost declarat adjudecatar al licitatiei pentru privatizarea Oltchim Ramnicu Valcea, insa negocierile acestuia cu autoritatile romane, derulate in perioada 24 septembrie - 1 octombrie 2012, au fost finalizate fara incheierea unui contract de vanzare-cumparare pentru pachetul de actiuni detinut de Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri sau pentru creantele detinute de AVAS si Electrica asupra Oltchim. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: