IMM-urile din domeniul turismului au alternativa de finantare Ecoambient Plus

Data publicarii: 18-10-2006
IMM-urile din domeniul turismului au alternativa de finantare Ecoambient PlusFondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM SA ) lanseaza in cadrul programului de sustinere a dezvoltarii turismului un nou produs de finantare, ECOAMBIENT PLUS, ce asigura IMM-urilor care desfasoara activitati in domeniul turismului, in limita sumei de 200.000 Euro (echivalent in lei), atat finantarea investitiilor necesare dezvoltarii societatii cat si finantarea  unor cheltuieli curente, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Un IMM poate beneficia  simultan de ambele tipuri de finantari, cu mentiunea ca finantarea capitalului de lucru nu poate depasi 10% din valoarea creditului de investitii.

Durata finantarii este de maxim 10 ani in cazul finantarii investitiilor si de maxim 1 an in cazul finantarii  capitalului de lucru necesar activitatii de investitii, iar dobanda minima este de 12%/an.

Rambursarea se face utilizand rate de principal egale sau inegale, lunare sau trimestriale, dobanda fiind platita lunar, la scadenta.

Avantaje suplimentare:

• Posibilitatea de rambursare anticipata fara percepere de taxe suplimentare, cu rescadentare;
• Posibilitatea de a beneficia, la cerere, de o perioada de gratie la plata principalului de maxim 9 luni ;
• Solicitantul poate avea doua credite simultan daca se incadreaza in suma de 200.000 Euro(echivalent in lei);
• Garantii flexibile.

ECOAMBIENT PLUS se alatura produsului de finantare ECOAMBIENT prin care pensiunile turistice rurale, in cadrul Programului de Dezvoltare Comunitara ECOAMBIENT, beneficiaza de finantari de pana la 100.000 RON atat pentru dotare, evaluare si atestare, cat si pentru sustinerea activitatilor curente, pentru o perioada cuprinsa intre 24 si 60 luni si la o dobanda  variabila plecand de la 10%/an.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: