UE: Bancile trebuie sa-si majoreze capitalul la peste 200 miliarde euro

Data publicarii: Astazi, 04-10-2012 | Finante-Banci

Autoritatea Bancara Europeana (EBA) le-a cerut bancilor din UE sa continue sa-si majoreze capitalul la peste 200 miliarde de euro (258 miliarde de dolari) pentru a face fata cerintelor mai dure de reglementare pe plan mondial, transmite Bloomberg.

Cele 27 de banci europene carora EBA le-a cerut sa-si prezinte planurile privind majorarea capitalului au reusit sa ajunga la un total de 116 miliarde de euro, a anuntat Autoritatea Bancara Europeana. Incluzand ajutorul catre bancile elene si spaniole, bancile europene si-au majorat rezervele de capital cu peste 200 miliarde de euro din 2011 . 'Vrem ca bancile sa continue majorarea capitalului. Este de laudat faptul ca bancile au obtinut 75% din capital prin nedistribuirea dividendelor si alte masuri - capital suplimentare', a declarat Andrea Enria, presedintele EBA. 

Increderea investitorilor in bancile europene a fost afectata de criza datoriilor cu care se confrunta tari ca Grecia, Italia si Spania. EBA le-a cerut bancilor europene in decembrie sa-si majoreze capitalul cu 114,97 miliarde de euro, pentru ca pana in iulie indicele de adecvare a capitalului Core Tier 1 sa ajunga la 9%, intr-o incercare de a restabili increderea investitorilor intr-un sector afectat de criza datoriilor din zona euro.

Integral pe InComeMagazine.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: