Ce trebuie sa stiti cand cumparati servicii de la agentiile de turism

Data publicarii: Astazi, 04-10-2012 | Turism

Agentiile de turism, indiferent de categoria in care se incadreaza - detailiste sau tour-operatoare, trebuie sa detina o licenta de turism pentru a putea oferi si vinde pachete de servicii turistice pe teritoriul Romaniei.

Licenta de turism este eliberata de Ministerul Turismului si atesta capacitatea agentiei de a comercializa servicii de calitate si sigure pentru consumatori.

Ca o masura suplimentara de protectie a turistilor, persoanele care asigura conducerea agentiilor de turism trebuie sa obtina, tot de la Ministerul Turismului, un brevet de turism, care atesta pregatirea profesionala in domeniul turismului a acestor persoane.

Prin pachet de servicii turistice se intelege combinatia prestabilita a cel putin doua dintre urmatoarele trei grupe de servicii, cu conditia ca durata neintrerupta a acestora sa depaseasca 24 de ore sau sa cuprinda o innoptare, si anume:

  • - transport;
  • - cazare;
  • - alte servicii, fara legatura cu transportul sau cazarea sau care nu sunt accesorii ale acestora si care reprezinta o parte semnificativa a pachetului de servicii turistice, cum ar fi: alimentatie, agrement si altele asemenea. 

Ultimele stiri pe BankNews.ro: