Pe scuter doar cu permis de conducere

Data publicarii: Astazi, 04-10-2012 | Auto

Deputatii din Comisia juridica si din Comisia de industrii si servicii au adoptat, marti, raportul comun la proiectul de lege care modifica OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice. Cea mai importanta prevedere este cea care impune obligativitatea obtinerii unui permis de conducere special pentru detinatorii de mopede care nu poseda un permis de conducere pentru alte categorii de vehicule.

"Comisia Juridica, Disciplina si Imunitati, in raport comun cu Comisia de industrii, la propunerea MAI, a aprobat un amendament care urmeaza sa fie introdus intr-un raport care va fi supus votului din plen. Concret, cei care vor putea sa conduca pe drumuri publice mopede trebuie sa fie posesorii unui permis de conducere special pentru conducatorii de mopede. Acestia vor da un examen special construit si destinat celor care vor conduce aceste mopede", a declarat deputatul Bogdan Ciuca, vicepresedintele Comisiei juridice a Camerei.

Bogdan Ciuca a mai spus ca modificarea legislativa este necesara, avand in vedere ca "statistic au fost foarte multe accidente, unele cu urmari foarte grave in care au fost implicati cei care conduceau aceste mopede".

Sursa: Adevarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: