CC: Anumite concentrari economice pot beneficia de procedura simplificata de analiza

Data publicarii: 18-10-2006
Anumite operatiuni de concentrare economica care indeplinesc conditiile cerute de Regulamentul privind autorizarea concentrarilor economice si in absenta unor imprejurari speciale pot fi analizate printr-o procedura simplificata, considerandu-se ca acestea nu prezinta indoieli serioase in ceea ce priveste compatibilitea cu un mediu concurential normal, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Pentru astfel de concentrari economice, partilor care urmeaza sa inainteze notificarea li se recomanda sa contacteze Consiliul Concurentei anterior inregistrarii formularului de notificare, in vederea stabilirii informatiilor ce trebuie furnizate in formularul de notificare.

Partile notificatoare pot solicita Consiliului Concurentei, in scris, permisiunea de a beneficia de procedura simplificata de analiza a respectivei operatiuni. Solicitarea va fi temeinic motivata, prin date si informatii care sa justifice aplicarea acestei proceduri.

In termen de 7 zile de la data inregistrarii solicitarii partilor notificatoare, in urma analizarii acesteia pe baza datelor si informatiilor furnizate, Consiliul Concurentei va raspunde, in scris, in sensul acordarii sau nu a permisiunii de a beneficia de procedura simplificata de analiza a operatiunii respective.

Inainte de expirarea termenului de 30 de zile pentru emiterea deciziei pentru o concentrare economica care beneficiaza de procedura simplificata de analiza, Consiliul Concurentei isi rezerva dreptul de a aplica procedura de analiza in termenul prevazut de Legea concurentei

Concentrarile economice care depasesc pragurile valorice prevazute de lege sunt supuse controlului si trebuie notificate Consiliului Concurentei. In mod normal, Consiliul Concurentei va o decizie referitoare la o concentrare economica in termen de 30 de zile sau de maximum 5 luni (in cazul deschiderii unei investigatii) de la primirea notificarii, cu conditia ca informatiile cuprinse in notificare sa fie exacte si complete.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: