BNS lanseaza pe 15 octombrie Campania nationala pentru modificarea Codului Muncii

Data publicarii: 05-10-2012 | HR/Cariere

Blocul National Sindical va lansa, pe 15 octombrie, Campania nationala pentru strangerea de semnaturi in vederea modificarii actualului Cod al Muncii, se arata intr-un comunicat remis vineri AGERPRES.

'Proiectul de lege elaborat de BNS impreuna cu o echipa de experti coordonata de prof. dr. Alexandru Athanasiu corecteaza erorile din actualul Cod al Muncii si echilibreaza relatia dintre angajat si angajator. Totodata, documentul pune legislatia muncii din Romania in acord cu prevederile Constitutiei, cu directivele europene, conventiile OIM si prevederile Cartei Sociale Europene Revizuite', se arata in comunicatul citat. 

Astfel, incepand cu data de 15 octombrie, orice persoana nemultumita de prevederile actuale ale Codului Muncii poate semna tabelul de sustinere pentru proiectul BNS, disponibil la sediile filialelor judetene ale confederatiei. Dupa strangerea celor 100.000 de semnaturi necesare, BNS va inainta Parlamentului proiectul de lege pentru a fi dezbatut si adoptat. 

'Pe langa modificarea Codului Muncii, pe lista de prioritati pe termen scurt a BNS se mai afla inca trei proiecte de lege menite sa corecteze erorile din legislatia muncii si sa completeze setul de 'instrumente' pe care lucratorii le au la dispozitie pentru a-si apara drepturile. Pana la sfarsitul anului vor fi lansate in dezbatere publica si promovate: proiectul de lege privind negocierile colective, proiectul de lege privind conflictele de munca si proiectul de lege privind ratificarea Protocolului Aditional la Carta Sociala Europeana Revizuita', se mai spune in comunicat.

Surs: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: