PPF Investments cere grabirea procesului de inregistrare a noilor actionari Romexterra

Data publicarii: 18-10-2006
PPF Investments a trimis catre banca Romexterra toate documentatiile necesare inregistrarii sale ca nou actionar al bancii, pentru pachetul de 20% din actiuni detinut in prezent in cadrul Romexterra, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Urmeaza ca Romexterra sa inceapa cat mai urgent procesul de inregistrare a investitorilor reprezentati de PPF Investments ca noi actionari ai bancii, astfel ca toti cei care au vandut deja catre PPF Investments sa-si poata primi echivalentul actiunilor in timp util.

Reprezentantii bancii Romexterra au afirmat insa ca procesul de inregistrare a PPF Investments ca nou actionar ar putea fi intarziat cu pana la 60 de zile, intrucat trebuie sa verifice foarte atent documentatia existenta, lucru care necesita timp. In vederea unei cat mai rapide derulari a procesului de inregistrare, PPF Investments si-a manifestat disponibilitatea de a suporta costurile aferente unei eventuale suplimentari temporare a personalului bancii care ar putea fi necesara in acest scop. Din pacate insa, pana in acest moment, reprezentantii Romexterra nu au avut nici o reactie in acest sens, ceea ce a determinat PPF Investments sa reinnoiasca astazi oferta facuta bancii de a suporta aceste costuri. Procesul de inregistrare a noilor actionari a fost amanat si pentru ca reprezentantii bancii au fost ocupati cu organizarea intalnirii actionarilor din aceasta saptamana.

In cadrul intalnirii actionarilor care a avut loc ieri, MKB, noul actionar majoritar al Romexterra, a eliberat din functie opt dintre membrii boardului Romexterra si a nominalizat patru reprezentanti din partea sa. Insa, nici MKB, nici cei trei membri care au ramas in cadrul boardului, nu au putut furniza nici un fel de informatii cu privire la referintele noilor membri ai boardului bancii. In plus, nici unul dintre noii membri alesi nu a fost prezent la intalnire.

"Am votat impotriva noilor membri, deoarece acestia nu ne-au fost prezentati nici noua, nici celorlalti actionari. Ei nici macar nu au fost prezenti la intalnire. Mai mult, dupa intalnire, banca a refuzat sa ne ofere CV-urile lor, astfel ca nu puteam sa alegem pe cineva despre care nu stim absolut nimic", explica Michal Šušák, CEO al PPF Investments.

In cadrul intalniri de ieri, MKB a anuntat ca noii membri ai boardului Romexterra nu se vor putea reloca la Bucuresti pentru a conduce banca. Ei vor continua sa lucreze pentru MKB de la Budapesta sau Sofia si vor veni ocazional la Bucuresti.

"Aceasta nu este dovada ferma de angajament pe care o asteptam de la un investitor strategic. Credem cu tarie ca cei de la MKB vor incepe sa se comporte ca un investitor strategic, tocmai de aceea cerem o prezentare a strategiei lor pe termen lung privind conducerea bancii. O astfel de strategie nu a fost prezentata nici noua, nici celorlalti actionari. De asemenea, cerem referinte pentru noii membri ai boardului. Binenteles, asa cum se intampla in toate tarile din Uniunea Europeana, ne asteptam ca doi din cei sapte membri ai noii conduceri sa ii reprezinte pe actionarii minoritari", a adaugat Michal Šušák.

PPF Investments a lansat oferta de achizitionare a actiunilor bancii Romexterra pe 21 septembrie 2006, la pretul de 8 RON pe actiune. Oferta este inca valabila pana pe data de 17 noiembrie 2006. Fiind al doilea important actionar al bancii, PPF Investments va fi implicat in managementul Romexterra, precum si in strategia sa de dezvoltare.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: