Acum ori niciodata. Octombrie, luna cu sanse maxime de angajare

Data publicarii: 08-10-2012 | HR/Cariere

Daca vara e sezonul slujbelor sezoniere, in aceasta perioada sunt la mare cautare contabilii, inginerii, specialistii IT, dar si manipulantii sau vanzatorii. Indiferent daca sunteti in cautarea unui loc de munca sau doriti sa-l schimbati pe cel actual, toamna este momentul propice.

Faptul ca ofertele abunda in aceasta perioada este subliniat chiar de statisticile europene: Romania ocupa primul loc printre statele membre UE in privinta numarului locurilor de munca create in retail, manufactier si in comert-angro, potrivit bilantului trimestrial al Comisiei Europene.

Cristina Mardare, 24 de ani, a terminat anul trecut facultatea, urmeaza cursuri la master si doreste sa se angajeze in aceasta toamna. Ar fi primul sau job. "Am studii in industria de turism, dar pot lucra in retail si nu numai”, spune tanara.

Pentru astfel de cazuri, dar nu numai, specialistii in recrutare recomanda domeniile economic, retail si inginerie, unde sunt cele mai multe oferte in aceasta perioada.

Spre exemplu, Cora si-a anuntat intentia de a face 900 de noi angajari pana la sfarsitul lui octombrie 2012. Alte joburi sunt disponibile la grupul spaniol Inditex (detine si marca Zara), 400 la numar.

10.000 de joburi pentru necalificati

Si cei cu studii medii, profesionale si lucratorii necalificati au de unde alege.

"Pentru aceste categorii sunt disponibile 10.462 locuri de munca. Cele mai multe posturi sunt pentru: operator sau confectioner textilist - 1.212 de oferte; lucrator comercial - 397; manipulant marfa - 269; agent de securitate - 248; vanzator - 218 si tamplar universal - 173”, ne-au precizat reprezentantii Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca. Oferta completa a ANOFM este postata pe pagina lmv.anofm.ro index_lmv.php.

Integral in EVZ.ro


Ultimele stiri pe BankNews.ro: