Burgan Bank a achizitionat Eurobank Tekfen, pentru 355 milioane de dolari

Data publicarii: 08-10-2012 | Finante-Banci

Burgan Bank din Kuweit a anuntat sambatacaa primit aprobarea Bancii Centrale a tarii pentru achizitionarea Eurobank Tekfen, subsidiara din Turcia a grupului bancar elen EFG Eurobank, o tranzactie in valoare de 355 milioane de dolari, informeazasite-ul arabianbusiness.com.

 Burgan Bank asteapta insa decizia definitiva de la autoritatile de reglementare din Turcia pentru a finaliza tranzactia. De asemenea, in cadrul acordului convenit, Burgan (divizia de commercial banking a Kuwait Projects Co - KIPCO), va absorbi credite in valoare de aproximativ 280 de milioane de dolari acordate de EFG catre subsidiara sa din Turcia, scrie Agerpres.

 Eurobank Tekfen, un parteneriat intre EFG Eurobank si compania turca Tekfen Holding, a fost scoasa la vanzare in luna iulie a anului trecut. In aprilie, Burgan a anuntat ca va achizitiona 99,26% din Eurobank Tekfen pentru 355 milioane de dolari.

 Majed Essa Al Ajeel, presedintele Burgan Bank, a declarat sambata: 'Cu aceasta achizitie, Burgan Bank va obtine acces la atractiva piata bancara din Turcia printr-o franciza consacrata. Prezenta noastra in Turcia va intari si va sprijini suplimentar strategia de expansiune regionala a Burgan Bank'.

Integral in Puterea.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: