Unde se afla cele mai scumpe si cele mai ieftine apartamente noi

Data publicarii: 08-10-2012 | Imobiliare

Suma de 50.000 de euro reprezinta un buget suficient pentru achizitia unei locuinte noi, cu trei camere, in marile orase din tara, potrivit unei analize a imobiliare.ro. Pretul unitatilor locative nou-construite din zona Capitalei au consemnat, anul acesta, un declin mai mare fata de primele noua luni din 2011. 

Conform analizei imobiliare.ro, de la inceputul acestui an, cand vanzatorii solicitau, in medie, 1.377 de euro, locuintele noi au inregistrat o scadere de 6,3%. Spre comparatie, in primele noua luni ale anului trecut, declinul consemnat pe acest segment a fost de aproape 4%. Pe de alta parte, in aceasta perioada, cu 50.000 de euro poate fi achizitionat un apartament nou cu trei camere in oricare din marile orase din tara. 

"In Bucuresti, pretul solicitat pentru apartamentele noi este, in medie, cu 23% mai mare decat cel al apartamentelor vechi. Diferentele variaza in functie de numarul de camere: de exemplu, pretul locuintelor noi cu doua camere e cu 17% mai mare decat cel al unitatilor locative din blocurile vechi, in vreme ce locuintele noi cu trei camere sunt cu 30% mai scumpe decat cele vechi. Insa in zonele periferice, se pot intalni cazuri in care locuintele din blocurile vechi au preturi mai mari decat cele noi, principalul motiv pentru aceasta discrepanta fiind localizarea mai buna a celor dintai", a declarat Dorel Nita, coordonatorul proiectului Analize Imobiliare dezvoltat de imobiliare.ro.

Apartamente noi cu doua camere: Militari, cel mai accesibil cartier

Pe segmentul locuintelor noi cu doua camere, doar patru din cele cincisprezece cartiere analizate se incadreaza in pragul de 60.000 de euro. Astfel, pe primul loc in clasamentul celor mai ieftine apartamente noi se situeaza cartierul Militari. Aici, pretul mediu cerut pentru o asemenea locuinta, ce dispune de o suprafata medie de 56 de metri patrati, este de 51.000 de euro. 

Integral in Ziare.com

Ultimele stiri pe BankNews.ro: