Flanco nu inchide robinetul la creditele cu buletinul

Data publicarii: 18-10-2006
Flanco pastreaza impreuna cu Cetelem creditul cu buletinul, fara a intra totusi in conflict cu normele de creditare impuse de catre BNR, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Desi pe data de 22 octombrie 2006 intra in vigoare noile norme BNR privind creditul de consum, Flanco a anuntat ca nu va renunta la creditul cu buletinul cel putin pana la sfarsitul anului.
In conditiile in care piata de electrocasnice a fost zguduita de anunturile care prezentau inasprirea normelor BNR la creditele de consum, mutare care a dus la retragerea creditarii cu buletinul de catre unii retaileri, Flanco impreuna cu Cetelem promit clientilor prelungirea perioadei de utilizare a acestui instrument financiar, cel putin pana la sfarsitul acestui an, pastrand in acelasi timp craracteristicile existente, adica, o valoare creditata situata intre 1000-6000 RON, cu o dobanda de 19,9%, un comision de 9,9%, DAE de 28,58%, avand o perioada de rambursare de la 6 la 48 de luni.

Pastrarea acestei facilitati este posibila datorita faptului ca, desi clientul nu aduce o dovada de venit, furnizorul de credit obtine o dovada de venit de la angajatorul solicitantului. Astfel, dosarul de credit contine si dovada de venit a solicitantului.

Aceasta decizie este in deplina concordanta cu politica de retail practicata de catre Flanco pana acum. Inca din 1994, retailerul de electrocasnice a oferit o gama variata de credite, fiind primul in Romania care a lansat creditul rambursat in 12 rate cu 0% dobanda si comision. Alte tipuri de creditare care s-au bucurat de un deosebit succes au fost creditul cu gratie extinsa cu 0% dobanda si comision, creditul cu fluturasul de salariu, creditul cu cash cadou si creditul combinat pentru bunuri si cash.

Violeta Sarbu, Marketing Manager grup Flamingo, declara: "Flanco promoveaza creditul onest, fara costuri ascunse (comisioane, asigurari, taxe), dobanda si comisionul de administrare fiind mereu la vedere. Ne bucuram ca impreuna cu Cetelem avem posibilitatea sa pastram un tip de credit care s-a dovedit deosebit de apreciat de populatie si in acelasi timp sa respectam noile reglementari la creditele de consum impuse de BNR."

Ultimele stiri pe BankNews.ro: