Unul din sase romani cu credite la banca are restante

Data publicarii: 09-10-2012 | Finante-Banci

Unul din sase romani cu credite la banca are restante de peste 30 de zile, arata datele publicate de BNR. In total, cei peste 700.000 de romani cu intarzieri la plata ratelor datoreaza bancilor aproape 2 miliarde de euro. Iar suma creste de la o luna la alta.

Romanii platesc, in medie, o treime din salariul mediu pe rate la credite. In multe cazuri, ponderea este chiar mai mare. Aceasta situatie, cumulata cu tendinta de depreciere a leului continua sa dea batai de cap milioanelor de romani cu credite.

 In august, numarul restantierilor cu intarzieri de peste o luna la plata ratelor a atins 726.000 de persoane, in crestere cu 8.000 de oameni fata de luna precedenta. Pe de alta parte, banca centrala noteaza ca 4,3 milioane de romani s-au imprumutat fie de la banci, fie de la institutii financiare nebancare, fie de la ambele. Cu alte cuvinte, una din sase persoane are restante.

 Potrivit datelor Biroului de Credit, citate de BNR, creditele cu probleme se ridica la peste 1,9 miliarde de euro, in crestere puternica fata de august 2011. Perspectivele evolutiei restantelor populatiei sunt mixte, afirma expertii bancii centrale in cel mai nou raport asupra stabilitatii financiare a Romaniei. 

Integral in Money.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: