Johannes Hahn: Romania trebuie sa absoarba cat mai multi bani europeni

Data publicarii: 10-10-2012 | Economie

Nereguli mai vechi in folosirea banilor europeni, probleme cu achizitiile publice si lipsa de coordonare intre autoritatile de management, sunt cateva dintre marile neajunsuri ale Romaniei, a declarat pentru TVR comisarul pentru Politica Regionala, Johannes Hahn.

Intr-un interviu in exclusivitate, comisarul pentru Politica Regionala, Johannes Hahn, atrage atentia ca Romania trebuie sa absoarba cat mai multi bani europeni, astfel incat sa primeasca sume importante si in viitorul buget.

Corespondenta de la Bruxelles de Magdalena Moreh.

"In acest moment, Romania aproape ca nu mai primeste niciun ban european; platile au fost in mare parte intrerupte, iar unele programe sunt in pericol de suspendare", spune Johannes Hahn.

"In privinta achizitiilor publice, avem legi, normele europene au fost transferate, dar ele nu se aplica. In plus, Romania sta prost la capitolul absorbtia fondurilor europene si din cauza fluctuatiei de personal. Administratia nu este stabila si deseori e influentata de schimbarile politice", a mai precizat Hahn.

Conflictele de interese raman si ele printre marile probleme ale Romaniei. Comisarul european recomanda controale mai stricte, pentru ca, asa cum se stie, conflictul de interese duce la fraude. 

Potrivit unor surse din Comisie, Bruxelles-ul a sugerat Romaniei ca toate fondurile europene sa fie coordonate de un singur minister.

Sursa: TVRinfo.ro