Compania Bechtel a abandonat lucrarile la Autostrada Transilvania

Data publicarii: 10-10-2012 | Diverse

Ministerul Transporturilor nu a mai facut plati catre Bechtel din luna iunie, iar firma si-a luat oamenii si utilajele de pe santier. Mai mult, a concediat mare parte din angajatii din Romania.

Santierul Autostrazii Transilvania din judetul Bihor este pustiu. La Suplacu de Barcau, nici picior de om si nici urma de utilaj. In timpul verii, muncitorii au construit mai multe poduri si au inaltat pilonii pentru drumurile care vor supratraversa autostrada. Lucrarile incepute au fost lasate in paragina, arata Jurnalul TVR.

Pana in luna noiembrie Bechtel ar fi trebuit sa dea in folosinta 18 kilometri in judetul Bihor. Contractul va fi din nou negociat. Reprezentantii Bechtel nu au putut fi contactati pentru comentarii.

Bugetul stabilit de Compania de Drumuri la inceputul anului pentru Autostrada Transilvania a fost deja epuizat. Compania Bechtel si-a concediat deja mai toti angajatii din Romania. In acest moment trebuie sa primeasca de la Transporturi aprope 200 de milioane de lei.

Anul trecut Ministerul Transporturilor a renegociat contractul cu americanii de la Bechtel. Costul pe kilometru s-a redus la jumatate, adica 6,9 milioane de euro.

Ministerul Transporturior se gaseste acum in imposibilitatea sa faca platile, ceea ce va duce la o alta negociere cu americanii.

Contractul cu firma Bechtel a fost incheiat in 2003, de cabinetul Nastase. Primul kilometru a fost turnat dupa cinci ani de la semnarea actului, iar marti Autostrada Bechtel avea doar 52 de kilometri.

Sursa: TVRinfo.ro