Biris: Romania are un randament de colectare de 54% pe TVA

Data publicarii: 12-10-2012 | Finante-Banci

Randamentul de colectare la Taxa pe Valoarea Adaugata este de 54%, fata de cota teoretica, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, Gabriel Biris, partener Biris Goran.

"Deci din 24% strangem 13%, ceea ce inseamna o pierdere cam de doua ori deficitul bugetar, doar din TVA. Bulgaria strange 71%. Diferenta asta de 17% daca o aplicam la baza noastra mai mare rezulta ca daca am fi fost la fel de competitivi ca bulgarii in 2010 n-ar fi trebuit nici marit TVA si nici scazute salariile. Orice fel de reforma trebuie sa fie sustinuta de credibilitate", a spus Biris. 

Potrivit acestuia, Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a trecut si trece prin niste framantari absolut devastatoare. 

"Este inadmisibil in legatura cu o institutie atat de importanta (ANAF n.r.) sa se discute atat de mult de coruptie. (...) Am avut inclusiv rapoarte interne ale sefului Garzii Financiare care spuneau ca inspectorii de la Garda sunt folositi pentru controale politice. Am avut client care a fost scos din piata dupa un control al vamii. Apoi la controlul de fond s-a dovedit ca omul isi platise toate impozitele", a mai afirmat Gabriel Biris.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: