Tender ia credite de la Eximbank prin Prospectiuni SA. Ipotecheaza sediul

Data publicarii: 12-10-2012 | Finante-Banci

Actionarii celei mai mari firme de prospectiuni geologice din Romania, Prospectiuni Bucuresti, controlata de omul de afaceri Ovidiu Tender, au aprobat contractarea unui plafon de credite de peste 29 de milioane de lei de la Eximbank. Banca este singura controlata de stat, care are scopul de a finanta operatiunile companiilor romanesti in strainatate.

Plafonul de credit este flexibil, fiind echivalat la 6,5 milioane de euro la cursul de 4,494 lei/euro.

Prospectiuni va primi si o garantie din partea Eximbank, in numele si in contul statului, de 14,5 milioane de lei.

Eximbank (Banca de Export Import a Romaniei) a fost infiintata initial, in 1992 exclusiv pentru a finanta expansiunea exporturilor romanesti. Ulterior adresabilitatea bancii s-a extins.

Pentru obtinerea plafonului de credite si a garantiei Prospectiuni Bucuresti (simbol bursier PRSN) va ipoteca terenul de aproape 9000 mp din zona Caii Grivitei, unde se afla sediul companiei, ca si cladirile de pe el.

Tender a facut eforturi  de internationalizare a operatiunilor Prospectiuni in Africa (cauta petrol si aur in Senegal, si-a deschis birou in Mauritius), Asia si Balcani. Prospectiuni Bucuresti ramane inca foarte dependenta de comenzile Romgaz si OMV Petrom, care au intarziat licitatiilor lucrarilor de prospectare - potrivit raportului citat.

Integral in ECONOMICA.NET

Ultimele stiri pe BankNews.ro: