Finantele au imprumutat 250 milioane lei prin obligatiuni la trei ani

Data publicarii: 12-10-2012 | Finante-Banci

Ministerul Finantelor Publice (MFP) a imprumutat 250 milioane lei prin vanzarea de obligatiuni cu scadenta la trei ani, exact cat si-a propus, la un randament mediu de 6,53% pe an, usor peste cel acceptat in septembrie pentru titluri cu scadenta apropiata.

Valoarea indicativa a operatiunii a fost 250 milioane de lei, iar ofertele bancilor au insumat 598,1 milioane lei. Titlurile ajung la maturitate in octombrie 2015. Finantele au vandut la finalul lunii septembrie titluri cu scadenta in ianuarie 2016, respectiv trei ani si patru luni, la un randament de 6,29%.

Pentru luna octombrie, Finantele au planificat operatiuni de 4,15 miliarde de lei prin vanzarea de titluri de stat si inca 150 milioane euro prin redeschiderea unei emisiuni scadente in iulie 2015.

Analistii ING Bank mentioneaza intr-un raport emis joi ca Ministerul de Finante inca nu s-a adaptat la cererea de randamente tot mai ridicate a pietei din ultimele luni, nereusind sa mai refinanteze integral datoria publica inca din luna mai.

Integral in ECONOMICA.net

Ultimele stiri pe BankNews.ro: