Depozite in tara vs depozite in strainatate

Data publicarii: 12-10-2012 | Finante-Banci

Pentru romanii angajati in strainatate, pentru cei care deruleaza afaceri in afara granitelor sau care studiaza intr-una dintre tarile Uniunii Europene, atitudinea fata de economisire nu ar trebui sa se modifice. Pot deschide conturi de depozite in orice stat membru din UE, fara a fi nevoiti sa mentina legatura cu o banca din tara de origine. Sigur , aceasta optiune este valabila si pentru romanii care nu se incadreaza in niciuna dintre categoriile enumerate, insa vor pur si simplu sa obtina randamente mai bune. Alegerea ramane la latitudinea fiecaruia. Noi va prezentam avantajele si dezavantajele ce decurg din cele doua modalitati de economisire in euro, scrie InComeMagazine.ro

 in tara

AVANTAJE

Poti deschide conturi de depozite in euro foarte bine remunerate si in Romania. Volksbank, Banca Romaneasca, Bancpost, Piraeus Bank, OTP Bank, Banca Carpatica sau Alpha Bank ofera cele mai ridicate dobanzi la euro de pe piata, cuprinse intre 4,1-4,5% pe an.

In plus, constituirea prin internet banking aduce bonusuri de dobanda fata de cea standard , la nivel de 0,25-0,5 puncte procentuale. Unele banci acorda pensionarilor un plus de dobanda de pana la 0,15 puncte procentuale. Economiile sunt garantate de Fondul de Garantare a Depozitelor (FGDB) in limita a 100.000 de euro/deponent/ banca. Daca detineti o suma mai mare, constituiti-va mai multe depozite pentru ca fiecare dintre ele sa beneficieze de garantia FGDB.

Cititi integral pe InComeMagazine.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: