Sima transmite a treia scrisoare: Nu am fugit si nu ma ascund

Data publicarii: 12-10-2012 | Actualitate

Cristian Sima, fostul director al Bursei din Sibiu, a transmis, vineri, o a treia scrisoare in care sustine ca nu a fugit si nu se ascunde si ca daca toti clientii de la WBS Holding si-ar retrage capitalul investit ar mai fi nevoie de doua milioane euro si circa doua milioane dolari. 

Sima arata ca birourile WBS apartin RPH SRL unde el este actionar majoritar si ca jumatate din bani s-ar recupera de aici, dar inainte asteapta plangerile penale si sumele revendicate.

"As vrea sa dorm, e plina noapte aici, dar acum televiziunile romanesti continua sa fabuleze si cauta As vrea sa dorm. E plina noapte aici ,dar cum televiziunile romanesti continua sa fabuleze si cauta un senzationala care nu exista si vreau sa fac cateva precizari. NU am fugit, nu ma ascund si sunt inregistrat la aceasta adresa cu nume si prenume si cu pasaportul meu valabil", se arata in scrisoarea atribuita lui Sima si publicata pe blogul jurnalistului Radu Soviani.

El sustine ca WBS Romania nu are clienti discretionari, iar controlul CNVM va confirma ca toate conturile clientilor sunt pline cu ceea ce clientii stiu si cu actiunile lor. Sibex casa de compensatie si depozitarul au toti banii in lei, dolari si franci si au inceput deja sa vanda dolarii in lei, iar daca vor astepta pana la sfarsitul anului, bursa va iesi pe castig chiar daca nu mai face nicio tranzactie, ci doar din castigul financiar, sustine omul de afaceri.

"Nu uitati, capitalizarea bursiera a Sibex este de 32 milioane de roni, iar pe conturile societatii plus casa si depozitar sunt 58 de milioane roni in depozite dolari si franci. Le-as recomanda sa continue relatia cu London SE si sa nu dizolve bursa", este sfatul transmis de Sima.

Potrivit acestuia, daca toti clientii de la WBS Holding si-ar retrage capitalul investit ar mai fi nevoie de doua milioane euro si de aproximativ doua milioane de dolari.

"Acum, uitati-va la birourile WBS in care filmati zilnic. Ele apartin RPH SRL unde actionar majoritar sunt eu cu nume si prenume.Nu sunt ipotecate si nu exista credite la banci. Jumatate din bani s-ar recupera de aici, nu ma dau inapoi sa recuperez banii clientilor, am lista lor si toate transferurile, dar inainte astept plangerile penale si sumele revendicate. Apropos de numele vehiculate la televizor, Daniel Daianu avea 200.000 si Irina Schrotter 100.000. Nu exista zeci de milioane de euro si nici macar 10 milioane de euro. E drept, in marja am rulat si un miliard de dolari pe luna, dar Goldman Sachs iti permite marje de 0.25% la monezi si futures pe indici si de 5% pe actiuni, adica uneori risti de 400 de ori suma investita", afirma Sima.

Integral in Ziarul Financiar

Ultimele stiri pe BankNews.ro: