Cu cat mai cumpara recuperatorii creditele neperformante de la banci

Data publicarii: 15-10-2012 | Finante-Banci

Bancile vand mai multe credite neperformante in 2012 si mai des, chiar lunar, spun cei de la Kruk, firma care activeaza in domeniul managementului creantelor comerciale. ECONOMICA.NET va spune cu cat cumpara o firma de administrare a creantelor datoria de la banci, in timp ce cere celor cu restante sa plateasca intreaga suma datorata.

Grupul Kruk, care activeaza in Polonia (tara de origine), Romania si Cehia, a cumparat in prima jumatate a anului 2012 credite pe cele trei piete in valoare de 2 miliarde de lei, pe care a platit 100 de milione de lei, potrivit informatiilor furnizate de companie la cererea ECONOMICA.NET.

Firmele de recuperere creante, cum este si Kruk (nume care inseamna corb in poloneza), unul dintre cei mai mari jucatori pe piata de profil din Romania, cumpara creditele neperformante de la banci sau institutii financiare nebancare si incearca apoi sa le recupereze de la debitori.

Compania are in acest moment in derulare o campanie publicitara pe TV. Intr-un clip de promovare, vecina de pe scara de bloc, intr-o atmosfera terna, il vede pe vecin suparat. Din scrisoarea care ii cade acestuia de la subrat, vecina intelege problemele cu care se confrunta vecinul: are datorii la banci, administrate de Kruk. Ii spune ca nu are rost sa astepte pana ajunge cazul in instanta, sa vina executorii peste el, ba, mai mult, ar putea sa ajunga in statisticile Biroului de credit (unde, desigur, se afla deja daca nu a platit rata de mai mult de o luna) si sa nu mai poata face un credit. Dupa ce afla de la vecina ca cei de la Kruk "chiar vor sa te ajute si stiu cum e viata", vecinul suna la Kruk, unde o operatoare zambareata ii spune ca se vor gasi solutii pentru plata ratei, "bineinteles, vor fi rate convenabile".

Integral in ECONOMICA.NET

Ultimele stiri pe BankNews.ro: