FMI incepe supravegherea recapitalizarii sectorului bancar din Spania

Data publicarii: 15-10-2012 | International

O misiune a Fondului Monetar International incepe luni la Madrid o vizita ce va dura pana in 26 octombrie si care presupune supravegherea tehnica a procesului de recapitalizare a sectorului bancar spaniol, care are nevoie de maxim 59 de miliarde de euro, dupa cum a anuntat postul public de televiziune.

Este a doua vizita de acest fel facuta de reprezentantii Fondului, care nu contribuie cu capital la planul de salvare financiara pentru bancile spaniole, insa isi impartaseste din experienta in supravegherea financiara. La Madrid lucreaza deja din luna august un tehnician al FMI, care colaboreaza cu autoritatile locale. La sfarsitul acestei a doua vizite va fi elaborat un raport cu observatii. 

Sapte banci spaniole - jumatate dintre cele mai importante 14 ale tarii - au nevoie de 59,3 miliarde de euro pentru a face fata nevoilor de capital ale sectorului, dupa cum au relevat datele prezentate recent de Banca Spaniei si Ministerul spaniol al Economiei, potrivit rezultatelor auditului independent al companiei straine Oliver Wyman. Uniunea Europeana a aprobat in luna iunie un plan de salvare financiara pentru sectorul bancar spaniol, care are la dispozitie suma maxima de 100 de miliarde de euro.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: