Bancile austriece nu s-au comportat iresponsabil in Europa de Est

Data publicarii: 17-10-2012 | Finante-Banci

Guvernatorul Bancii Nationale a Austriei, Claus Raidl, a declarat marti ca institutiile financiare din Austria nu au acordat credite in mod iresponsabil in Europa de Est, transmite Bloomberg.

Bancile austriece, in special Bank Austria, Erste Group Bank AG si Raiffeisen Bank International AG (RBI), sunt cei mai mari creditori ai fostelor state comuniste din Europa de Est. 'Nicio banca austriaca nu a acordat bani in mod iresponsabil', a declarat Raidl intr-un interviu. 'Avem unele probleme ca urmare a incetinirii economice, a creditelor in valuta si a situatiei politice din unele tari astfel ca trebuie sa ne adaptam' a mai spus Claus Raidl, subliniind insa ca nu exista riscuri ascunse.

Anul trecut, Banca Nationala a Austriei a cerut bancilor austriece sa reduca creditarea in tarile din Est pana la nivelul depozitelor pe care le strang de pe pietele locale. Agentia de rating Fitch a confirmat ieri ca bancile straine au redus 'moderat' finantarea catre subsidiarele lor din regiunea CEE dupa criza financiara din 2008.

Integral pe InComeMagazine.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: