Franta a infiintat o banca de investitii controlata de stat

Data publicarii: 18-10-2012 | International

Guvernul francez a semnat miercuri actul de nastere al Bancii Publice de Investitii (BPI), promisa in campania electorala de presedintele Francois Hollande pentru a sprijini companiile franceze, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Luand drept exemplu banca publica germana Kreditanstalt fur Wiederaufbau (KfW, Institutul de Credit pentru Reconstructie) noua Banque Publique d'Investissement (BPI) va fi detinuta in proportii egale de guvernul francez si banca de stat CDC si va regrupa sub un singur acoperis mai multe agentii existente. Banca va fi condusa de Nicolas Dufourcq, 49 de ani, fost director financiar la grupul francez Capgemini. In functia de presedinte al consiliului de administratie a fost numit Jean-Pierre Jouyet, directorul bancii de stat CDC.

'Misiunea bancii va fi acea de a acorda credite, dar si de a ajuta companiile sa exporte si sa le sprijine in activitatea de inovare', a declarat premierul francez Jean-Marc Ayrault. In acest sens, BPI va avea o capacitate globala de finantare de 40 de miliarde de euro si va putea sa se refinanteze de pe piete.

Integral pe InComeMagazine.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: