Numarul de smartphone-uri in lume a depasit pragul de un miliard

Data publicarii: 18-10-2012 | IT&C

Numarul de smartphone-uri utilizate in lume a trecut pentru prima data pragul de un miliard, potrivit unui studiu publicat miercuri de compania Strategy Analytics, preluat de AFP.

Pragul a fost atins in cel de-al treilea trimestru al anului 2012, indica studiul, care noteaza ca 16 ani i-au luat industriei telefoanelor multifunctionale pentru a ajunge la acest rezultat, dupa lansarea primului telefon de acest tip, Nokia Communicator. 

'Primul smartphone modern din lume, Nokia Communicator, a fost introdus in 1996. Nokia a ramas o forta dominanta in industria smartphone-urilor timp de peste un deceniu, pana la intrarea pe piata a emblematicului iPhone in 2007. IPhone a revolutionat designul smartphone-ului si a catalizat dezvoltarea industriei', a afirmat Scott Bicheno, analist al companiei de consultanta si cercetare. 

Potrivit Strategy Analytics, in al treilea trimestru al anului 2011 existau in utilizare 708 milioane de smartphone-uri pe plan mondial, numarul acestora ajungand la 1.038 de miliarde de unitati in al treilea trimestru al anului curent. 

Notand ca doar un locuitor al planetei din sapte dispune de un asemenea telefon, Strategy Analytics estimeaza ca pragul de doua miliarde de telefoane multifunctionale va fi atins in mai putin de trei ani, in cursul anului 2015.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: