Ce sa faci ca sa poti lua un credit Prima Casa

Data publicarii: 18-10-2012 | Finante-Banci

Cei care se tem ca programul s-ar putea incheia inainte de a-si gasi o locuinta, pot rezerva creditul la banca. Creditele imobiliare ieftine Prima Casa vor mai fi pe piata cel putin pana la finele anului, atat BCR, cat si BRD, cele mai mari banci locale, sustinand ca au fonduri suficiente pentru a da imprumuturi cateva luni de acum incolo.

Alti creditori, cum ar fi Credit Agricole, care au terminat deja fondurile alocate in cea de-a patra faza a programului, au anuntat ca au primit sume suplimentare. Desi sunt cele mai ieftine credite de pe piata, multi romani nu le-au putut accesa fie pentru ca au intarziat depunerea dosarului de credit, fie pentru ca nu au avut un salariu suficient de mare. Bancile vin insa cu solutii.

Case mai ieftine

Astfel, cei care au probleme in a-si gasi o casa si se tem ca fondurile se vor termina isi pot "rezerva” creditul. Clientul aduce documentele pentru dosarul de credit, iar banca, dupa ce a verificat daca solicitantul este eligibil sau nu, ii va pastra suma necesara chiar si o perioada de 18 luni. Una dintre bancile care procedeaza astfel este BCR.

Integral in EVZ.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: