Strainii au injectat 140 de milioane de euro in asigurari

Data publicarii: 22-10-2012 | Finante-Banci

Companiile de asigurari din Romania au primit in primele noua luni de la actionarii straini injectii de capital de peste 140 de milioane de euro, in crestere de patru ori fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand insumau 33 de milioane de euro, potrivit datelor Oficiului National al Registrului Comertului (ONRC).

In primele noua luni din 2012, cea mai mare injectie de capital intr-o companie de pe piata asigurarilor a primit-o BCR Asigurari Vienna Insurance Group - 46,58 milioane euro, in mai.

Actionarii Uniqa Asigurari au capitalizat compania cu 39,5 milioane de euro in ianuarie, iar actionarii Generali Romania au majorat capitalul social cu 19,84 milioane de euro in mai.

Pe urmatorul loc se situeaza Axa Life Insurance, cu o majorare de capital social de 9,5 milioane de euro, in aprilie, urmata de City Insurance Romania, ai carei actionari au contribuit cu 9,48 milioane de euro (3,15 milioane de euro in ianuarie si cu 6,3 milioane de euro in iulie). In august, actionarii EuroIns Romania au venit cu un aport de 4,46 milioane de euro.

Integral in Ziare.com


Ultimele stiri pe BankNews.ro: