Cat economisesc romanii din mediul urban

Data publicarii: 22-10-2012 | Finante-Banci

Suma medie economisita de populatia din mediul urban a crescut in acest an cu 30% fata de 2011, la 116 euro, iar frecventa de economisire lunara a avansat de la 11% la 17%, potrivit unui studiu realizat de IRSOP in perioada august-septembrie, prezentat de BCR Banca pentru Locuinte.

"Peste 2,6 milioane de romani din mediul urban economisesc in mod frecvent sau ocazional, suma medie lunara economisita crescand cu 30% fata de 2011, pana la 116 euro. 49% dintre cei care economisesc sunt dispusi sa foloseasca sumele acumulate pentru finantarea imbunatatirilor locative prin sistemul de economisire-creditare", a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, vice-presedintele BCR Banca pentru Locuinte (BCR BpL) Carmen Schuster.

 In 2010, suma medie economisita era de 85 euro in fiecare luna, iar frecventa de economisire se situa la 6%. Totodata, economisirea ocazionala (o data la 2-3 luni) avea o pondere de 13% in 2010, ajungand la 24% in acest an.

 "In perioade dificile din punct de vedere economic se economiseste pentru ca e nevoie de siguranta zilei de maine, de o certitudine. Se economiseste regulat si mai mult", a afirmat Schuster.

Intregral in Money.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: