Si-au revenit romanii din strainatate: trimit mai multi bani acasa

Data publicarii: 23-10-2012 | Finante-Banci

Sumele trimise in tara in primele opt luni de romanii de peste hotare au crescut pentru prima data in ultimii trei ani.Loviti puternic de recesiunea din Europa, romanii care lucreaza peste hotare, par acum sa fi depasit punctul critic al crizei economice. Cel putin asa reiese din datele Bancii Nationale a Romaniei (BNR) privind transferurile curente din strainatate catre Romania. 

In intervalul ianuarie - august 2012, totalul remiterilor (sumele trimise in tara) a inregistrat o usoara crestere comparativ cu aceeasi perioada din 2010 si 2011 si este primul avans din ultimii trei ani.

Transferurile curente din strainatate catre Romania, cu exceptia celor ale administratiei publice - majoritatea efectuate de romanii care muncesc peste hotare - au ajuns dupa primele opt luni ale anului la 2,49 miliarde de euro, potrivit datelor publicate de BNR. 

Cuantumul sumelor transferate este cu 7% mai mare fata de aceeasi perioada din 2011, respectiv 2,5% fata de 2010. Comparativ cu intervalul similar din 2008, cand valoarea remiterilor au inregistrat un maxim, nivelul este la aproape jumatate.

Integral in Adevarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: