Actiunile Facebook au crescut cu peste 20% dupa publicarea rezultatelor trimestriale

Data publicarii: 25-10-2012 | Bursa

Actiunile retelei de socializare Facebook au inregistrat miercuri cea mai mare crestere de la debutul cotarii publice initiale, crescand cu 21% dupa publicarea rezultatelor trimestriale care arata cresterea veniturilor din publicitate, transmite AFP.

In jurul orei 14.10 GMT, titlurile Facebook inregistrau o crestere de 21,26% pana la 23,65 dolari, dupa ce marti seara au inchis sedinta sub pragul de 20 de dolari. Cu toate acestea, actiunile Facebook sunt in continuare mult sub pragul de 38 de dolari inregistrat cu ocazia cotarii publice initiale din data de 18 mai. 

Facebook a dat publicitatii marti seara rezultatele sale pentru trimestrul al treilea, rezultate care s-au dovedit superioare estimarilor analistilor de pe Wall Street. Grupul a precizat ca veniturile sale din publicitate au crescut cu 36% in ritm anual, pna la 1,09 miliarde de dolari, subliniind ca 14% din aceste venituri au provenit din publicitatea de pe dispozitivele mobile, un segment care pana acum era considerat punctul sau slab. 

Facebook este de departe cea mai mare retea sociala cu peste 955 milioane de utilizatori si anul trecut a raportat un profit net de 668 milioane de dolari. 

Sursa: AGERPRES