Ajutor de peste 60 miliarde euro pentru bancile franceze

Data publicarii: 25-10-2012 | Finante-Banci

Ajutorul acordat de Franta bancilor tarii a ajuns la peste 60 miliarde de euro (78 miliarde de dolari), dupa ce miercuri guvernul a anuntat ca va garanta noi obligatiuni de 7 miliarde de euro ale diviziei de finantare a Peugeot, Banque PSA, se arata intr-o analiza realizata de Bloomberg.

Anuntul  vine dupa ce Franta a oferit recent sprijin financiar grupului bancar Dexia si Credit Immobilier de France. 'Aceste salvari de banci efectuate pe furis ar trebui sa antreneze mai multe analize critice din partea pietelor. Nu stim ce va urma, dar este cert ca unele institutii financiare raman foarte, foarte slabe', a avertizat Bill Blain, analist la Mint Partners Ltd in Londra.

Al treilea astfel de pachet de salvare financiara din Franta din ultimul an coincide cu eforturile presedintelui Francois Hollande de sprijinire a unei uniuni bancare si a unui mecanism comun de supervizare bancara in zona euro, pentru a sparge legaturile dintre banci si guverne. De asemenea masura vine in momentul in care nu se stie daca guvernul de la Paris va reusi sa-si mentina anul viitor obiectivul de a ajunge la un deficit bugetar de 3% din PIB.

Integral pe InComeMagazine.ro