Case la pret de constructor in Targul Imobiliar National

Data publicarii: 26-10-2012 | Imobiliare

Dezvoltatorii reuniti zilele acestea in Piata Constitutiei din Bucuresti afiseaza reduceri de pana la 40.000 de euro si scot la vanzare locuinte incepand de la 550 de euro/mp.

Editia din aceasta toamna a Targului Imobiliar National (tIMOn) se desfasoara de vineri pana duminica in Piata Constitutiei din Bucuresti. Targul reuneste 74 de companii imobiliare care se intrec in reduceri masive si facilitati ingenioase pentru eventualii cumparatori.

Acest "barometru" al pietei imobiliare indica si un fenomen nemaiintalnit in ultimii 15-20 de ani: pretul de vanzare al caselor a coborat pana foarte aproape de cel de productie. Daca la nivel de constructor "productia" casei costa intre 350 si 500 de euro/mp, la tIMOn sunt afisate pentru vanzare locuinte cu preturi incepand de la 550 de euro/mp - o premiera istorica, am putea spune.

Daca piata imobiliara a ramas inghetata in ultimii 3-4 ani, unul dintre motive poate fi acela ca imobiliarii au practicat diferente exagerat de mari intre preturile de productie si cele de vanzare ale proprietatilor. In anii 2006-2008, cand o locuinta medie se construia cu 250-300 de euro/mp, cu greu putea fi cumparata la preturi mai mici de 1.200-1.300 de euro/mp. Iata ca nevoia de clienti i-a invatat pe dezvoltatori si pe intermediarii imobiliari sa fie mult mai rezonabili in ofertele lor si abia acum afiseaza pretul corect.

Integral in Adevarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: