ASUS a prezentat VivoBook, seria de portabile cu ecrane tactile

Data publicarii: 29-10-2012 | IT&C

ASUS VivoBook S200 si S400 deschid o noua serie de portabile cu ecrane de la 11.6” la 14”, dezvoltate in jurul interactiunii naturale prin interfata tactila. Optimizate pentru Windows 8, modelele ASUS VivoBook prezinta totodata un design atractiv, durabil si portabil. Fiecare dintre portabile integreaza sunetul ASUS SonicMaster si functia instant-on ce permite reluarea lucrului in 2 secunde. ASUS ofera fiecarui utilizator de VivoBook si 32GB spatiu in WebStorage pe o perioada de 3 ani. ASUS VivoBook aduce o experienta noua si placuta in utilizarea unui portabil, seria urmand sa se extinda cu noi modele pana la sfarsitul acestui an.

Beneficiind de cea mai fina tehnologie touch pentru o interactiune cat mai fireasca, modelele VivoBook S200 si S400 reflecta spiritul ASUS Customer Happiness 2.0, menit sa ofere un stil de viata plin de satisfactii. Toate produsele din seriile VivoBook beneficiaza de un design deosebit, redau un sunet realist si raspund la atingerile instinctive. Portabilele sunt ideale pentru mediul cloud, avand tehnologii pe care oamenii se pot baza oriunde s-ar afla. 

Principiile designului

Pentru a obtine aspectul atractiv, designerii ASUS au creat o forma subtire si usoara pentru intreaga serie VivoBook. Ecranul din sticla este o prezenta eleganta in timp ce carcasa utilizeaza metal durabil pentru a mentine linia stilistica a lui ASUS ZENBOOK. In acelasi timp, VivoBook are propriile trasaturi distincte, incurajand utilizatorii sa-l foloseasca si sa se mandreasca cu el. Portabilul a fost gandit sa fie confortabil si transportabil precum o carte, avand toate marginile rotunjite si netede pentru a conferi o senzatie reconfortanta. VivoBook S200 si S400 sunt disponibile intr-o gama de culori vibrante. 

Raspuns rapid la atingeri intuitive

Din punct de vedere tehnologic, primul scop al lui VivoBook a fost sa ofere o experienta de lucru intuitiva si completa, optimizata pentru mediul Windows 8. Atingerea este mai mult decat o simpla functie, este esenta experientei VivoBook.

Toate modelele folosesc panouri tactile multi-punct cu raspuns rapid si touchpad-uri generoase ce integreaza tehnologia ASUS Smart Gesture incurajand comenzile tactile. Modelul compact S200 utilizeaza un touchpad de marimea unui notebook de 14”, oferind consumatorilor mai mult spatiu de manevra. Combinate, toate acestea garanteaza o experienta de lucru deplina bazata pe atingeri.

Sunet vivace cu SonicMaster

Asa dupa cum sugereaza si denumirea, VivoBook ofera experiente realiste in orice situatie. Produsele sunt echipate cu tehnologia ASUS SonicMaster care reda un sunet puternic pe o plaja mai larga, bass mai profund si o voce mai clara. VivoBook imbunatateste calitatea materialelor digitale multimedia, avand optimizare hardware si software din partea ASUS cu suportul instrumentelor de procesare a sunetului MaxxAudio, castigator al premiului Technical Grammy. Mai mult, S200 este dotat un hardware audio supradimensionat. Desi are ecran de 11.6”, difuzoarele au fost concepute pentru modele de 14” si 15”, rezultand un sunet mai puternic si mai imersiv decat cel oferit de majoritatea notebook-urilor standard. 

Construit pentru lucrul in cloud

Pornirea in numai doua secunde din modul de asteptare ofera utilizatorilor acces instant la Windows 8 chiar si dupa o perioada indelungata in care nu au mai fost langa dispozitiv, inlaturand timpul de asteptare pentru initializarea sistemului. Bateriile eficiente maresc timpul de asteptare la 15 zile pentru VivoBook S200. Acesta experienta perfecta se asociaza cu designul centrat pe cloud. Toate modelele VivoBook includ 32GB spatiu de stocare in ASUS WebStorage, gratuit timp de trei ani. 

O achizitie atractiva

Fiind un dispozitiv ce pune accentul pe designul luxos, functiile exclusive si utilizarea sistemului Windows 8, ASUS doreste sa il ofere unui numar cat mai mare de utilizatori. Noile portabile pot fi comandate deja, iar livrarile sunt vor incepe in prima parte a lunii noiembrie. In Romania, pretul aproximativ al unui model S200 va fi de 2599 lei (cu TVA inclus).

Model ASUS VivoBook S200 ASUS VivoBook S400
Procesor Intel® Core™ i3
Intel® ULV Pentium® 987
Intel® ULV Celeron® 847
Intel® Core™ i7/i5/i3 
Intel® ULV Celeron® 987
Intel® ULV Celeron® 847
Sistem de operare Windows 8 Windows 8/Windows 8 Pro
Ecran 11.6"16:9 HD (1366 x 768) iluminat cu LED-uri 14"16:9 HD (1366 x 768) iluminat cu LED-uri
Grafică Integrată Integrată
Memorie 1333MHz DDR3 până la 4GB 1600MHz DDR3 până la 8GB (onboard 2GB/4GB + 1 DIMM)
Stocare 320GB/500GB, 5400rpm 320GB/500GB 5400rpm + 24GB SSD (cache)
Unitate optică N/A N/A
Dimensiuni 30.3cm x 20.0cm x 2.17cm 33.9cm x 23.9cm x 2.1cm
Greutate 1.40Kg (cu bateria polimer de 38W/h) 1.8Kg (cu bateria polimer de 44W/h)

Despre ASUS:

ASUS, cel de-al treilea furnizor mondial de laptopuri consumer si producatorul celor mai vandute si mai premiate placi de baza, este lider intre companiile noii ere digitale. ASUS proiecteaza si fabrica produse ce satisfac perfect cerintele actuale privind experienta digitala de acasa, lucrul de la birou si activitatile utilizatorilor, oferind un portofoliu extins de produse, care include placi de baza, placi video, monitoare, sisteme PC desktop, laptopuri, netbook-uri, tablete, servere, dispozitive multimedia, solutii wireless, echipamente de retea si telefoane mobile. Urmarind inovatia si respectand promisiunea calitatii, ASUS a obtinut 3886 de distinctii in anul 2011 si este recunoscut pe plan global pentru revolutionarea industriei computerelor personale prin Eee PC™. Avand peste 11000 de angajati in intreaga lume si o echipa R&D de elita formata din 3100 de ingineri, compania a realizat o cifra de afaceri de aproximativ 11.9 miliarde USD in 2011.

Specificatiile si caracteristicile produselor se pot schimba fara o notificare prealabila. Verificati www.asus.com pentru mai multe detalii.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: