FMI critica planul de austeritate al guvernului ungar

Data publicarii: 29-10-2012 | International

Reprezentanta Fondului Monetar International in Ungaria, Iryna Ivaschenko, a apreciat ca mai multe masuri bugetare anuntate saptamana trecuta in aceasta tara nu sunt in conformitate cu obiectivele FMI, a facut cunoscut sambata o purtatoare de cuvant a Fondului, scrie AFP.

Iryna Ivaschenko a mai mentionat ca nu a fost fixata inca nicio data pentru o noua serie de negocieri intre Budapesta si Fondul Monetar International. 

Ungaria a solicitat anul trecut ajutorul Fondului si al Uniunii Europene pentru a putea imprumuta din nou de pe pietele de obligatiuni la dobanzi acceptabile in timp ce moneda sa nationala, forintul, se devalorizase puternic. 

Negocierile s-au dovedit dificile, insa la 12 octombrie premierul conservator Viktor Orban a afirmat ca tara sa se afla 'nu departe de un acord bun' cu FMI pentru un imprumut estimat la 15 miliarde de euro. 

Guvernul ungar a anuntat saptamana trecuta o noua serie de masuri de austeritate pentru a mentine deficitul bugetar sub 3% din Produsul Intern Brut, Comisia Europeana apreciind ca insuficient un prim plan de economii, potrivit autoritatilor de la Budapesta. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: