10 lucruri pe care banca nu ti le spune niciodata

Data publicarii: 29-10-2012 | Finante-Banci

Bancile se plang ca n-au cui da bani, clientii, ca n-au de unde lua, iar dobanzile sunt la nivel de tara bananiera. Undeva, e o problema de comunicare, scrie Riscograma.ro

 Ce ar spune niste bancheri sinceri:

1. Ne-am saturat de riscuri. Nu prea avem bani pentru tine, decat daca aduci garantii de doi lei pentru fiecare leu pe care il ceri.

2. Dobanda pentru tine este mare acum si pentru ca avem de acoperit pagube de la clientii vechi. Stim ca n-ai nicio vina, dar nici noi nu vrem sa trecem pe pierdere.

3. Nu ne intereseaza ca dai faliment, decat daca ai deja credite la noi. Daca vrei sa incepi o afacere acum, noi credem ca esti dus cu capul.

4. Daca ipotecile tale s-au devalorizat, te rugam sa nu ne anunti. Ne creezi probleme si cu actionarii, si cu BNR. Mai discutam anul viitor.

5. Daca ai dobanda mica si esti dispus sa platesti anticipat, am fi dispusi sa renuntam la comisioanele de rambursare.

6. Daca ti-am oferit o refinantare, inseamna ca vrem sa platesti mai mult si sa mai renunti la o parte din drepturile pe care ti le-am lasat anii trecuti in contract. Dai niste comisioane in plus acum, iar mai tarziu - oricum iti marim dobanda la loc.

7. Dobanda promotionala pe un an-doi este doar ca sa te califici pentru un credit mai mare. Semneaza doar daca esti sigur ca iti va creste salariul, pentru ca va veni vremea cand vei plati pentru promotia asta.

8. Nu te anuntam cand se mareste dobanda, pentru ca uneori ne e teama sa nu observi ca am exagerat. Regula interna este: cand e cazul sa o marim - o marim, cand e cazul sa o micsoram - o mentinem.

9. Daca faci depozite la noi, iti dam dobanzi mai mari decat ne permitem, pentru ca avem nevoie sa acoperim niste grile de prudentialitate. Uita-te in ochii nostri. Suntem disperati!

10. Facem lunar concurs de idei: cine gandeste cel mai inovator comision. Castigatorul isi pastreaza jobul.

Sursa: Riscograma.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: