Ford vrea ca uzina sa din Romania sa fie un succes

Data publicarii: 30-10-2012 | Auto

Constructorul auto american Ford s-a angajat luni sa faca din uzina sa de la Craiova o poveste de succes, la cateva zile dupa ce a anuntat inchiderea a doua uzine din Marea Britanie si acelei de a treia in Belgia, transmite AFP.

Vicepresedintele Ford Europe, Wolfgang Schneider, a informat ca, de la preluarea fostei uzine Daewoo, in 2008, grupul american a investit aproximativ 800 milioane de euro in Romania. 

'Suntem hotarati sa facem din Craiova un succes pe termen lung', a declarat Wolfgang Schneider cu ocazia unei vizite a premierului Victor Ponta la uzina Ford de la Craiova. 'Strategia noastra a fost sa aducem in Romania cel mai sofisticat vehicul si cel mai sofisticat motor, iar aceasta strategie a dat roade', a adaugat Schneider. 

In prezent, uzina Ford de la Craiova are 4.000 de angajati care produc 500 de unitati din modelul B-Max, un ritm care ar urma sa creasca in lunile urmatoare. Insa totul depinde de evolutia pietei 'care este putin descurajanta in acest moment', a spus Schneider, refuzand sa precizeze care este productia preconizata pentru anul urmator. 

In vara lui 2007, Ford Europe a cumparat de la statul roman, reprezentat de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), 72,4% din actiunile Automobile Craiova pentru care a platit suma de 57 de milioane de euro. La acea data, Ford s-a angajat sa produca 250.000 de vehicule pa an pana in 2011 si 300.000 de vehicule pe an ulterior. Insa in 2010 grupul a recunoscut ca proiectele sale in Romania au inregistrat unele intarzieri. 

Ford Motor a prezentat saptamana trecuta un plan de restructurare a operatiunilor sale din Europa, unde grupul estimeaza ca va inregistra pierderi de peste 1,5 miliarde de dolari in acest an. In total, Ford va elimina 13% din efectivele sale in Europa si va inchide trei uzine din regiune - una din Belgia si doua din Marea Britanie. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: