Jim Rogers: Criza viitoare va duce bancheri in inchisoare

Data publicarii: 30-10-2012 | International

Investitorul american spune ca nervozitatea din societate va face imposibila lasarea nepedepsita a fraudelor

Daca dupa cutremurul financiar din 2007-2008 fraudele bancare au ramas nepedepsite, niciun reprezentant de frunte din lumea finantelor neajungand la inchisoare, urmatoarea criza va duce in spatele gratiilor bancheri cu nume in conditiile in care presiunea publica va fi mare pentru ca acest lucru sa se intample, a declarat pentru Russia Today, Jim Rogers, chairman la Rogers Holdings.

Investitorul american spune ca urmatorul soc este apropiat si intrevede o recesiune in SUA incepand cu anii 2013-2014. Ceea ce a sustinut economia americana pana acum a fost pomparea banilor inainte de alegeri, insa acest lucru nu va mai fi valabil dupa scrutinul prezidential din noiembrie a.c. "Ar trebui sa fim foarte ingrijorati fata de anul viitor!", a spus Rogers.

Noua criza va fi inca si mai grava decat cea incheiata in 2009 intrucat acum datoriile sunt mult mai mari. De data aceasta reprezentanti de marca ai sistemului financiar vor fi inchisi pentru gestionarea frauduloasa a banilor, crede Rogers. Acesta aminteste ca in timpul crizei din anii '30 au ajuns la inchisoare numerosi bancheri si inclusiv seful Bursei de la New York de atunci, Richard Whitney, a ispasit o condamnare, desi era reprezentantul unei familii recunoscute in istoria Americii. Nu mai departe de anii '90, 1.000 de bancheri au fost inchisi dupa scandalul "Savings & Loan". "Nimeni nu merge acum la inchisoare. Este asa de absurd si asa de revoltator!", a declarat Rogers indicand si motivatia pentru care acest lucru nu se intampla, respectiv conexiunile pe care oamenii care au comis fraudele le au la Washington.

La urmatoarea criza, insa, prieteniile politice nu vor mai functiona si vor fi nume grele din lumea financiara care vor fi inchisi pentru ca oamenii vor fi foarte nervosi. "Eu unul deja sunt foarte manios; dar voi fi si mai nervos si vor fi, de asemenea, si alti oameni la fel de infuriati. Da! Veti vedea oameni mergand la inchisoare asa cum de fapt si ar fi normal sa se intample", a afirmat Rogers.

Integral in Curierul National

Ultimele stiri pe BankNews.ro: