Bursa din New York se deschide miercuri

Data publicarii: 31-10-2012 | Bursa

Bursa din New York (NYSE) si Nasdaq se vor deschide, miercuri, dupa doua zile in care activitatea a fost intrerupta din cauza uraganului Sandy. 

Oficialii NYSE au anuntat ca sala unde se efectueaza tranzactiile nu a fost afectata de urgan, fiind, astfel, posibila deschiderea, dupa doua zile consecutive in care a fost inchisa, o premiera in ultima suta de ani, relateaza BBC News. 

Miercuri este o zi esentiala pentru bursa din New York, fiind ultima zi din luna, cand traderii isi evalueaza portofoliile.  Totusi, restul afacerilor de pe coasta de est a Statelor Unite nu sunt atat de norocoase, zona fiind grav afectata de inundatii.

Potrivit estimarilor, daunele provocate de uraganul Sandy ar costa intre 10 si 20 de miliarde de dolari. In New York, o mare parte din cartierul Manhattan a fost inundat, precum si metroul si pasajele subterane. De asemenea, transportul in comun a fost sistat in mai multe orase, inclusiv Washington DC, Baltimore, Philadelphia si Boston, iar 14.000 de zboruri au fost anulate. 

Integral in Ziare.com